Benen laseren: dit moet je weten vóór je begint

23 augustus 2024

Deze 9 stappen zorgen dat je alles weet om de juiste keuze te maken:

Weet jij wat precies de voordelen zijn om je benen te laseren? Is het benen laseren pijnlijk, en wat mag eigenlijk kosten. Deze pagina beantwoord deze en nog meer vragen om ervoor te zorgen dat jij alles weet om de juiste keuze te maken. Laten we beginnen:

1. Wat houdt benen laseren precies in?

Laserontharing is een populaire methode voor langdurige resultaten, zodat je niet meer hoeft te scheren of harsen. Bij het laseren van de benen wordt een laser gebruikt om ongewenst haar permanent te verminderen. De laser richt zich op de haarzakjes en vernietigt deze met lichtenergie, waardoor de haargroei aanzienlijk afneemt. Het resultaat: langdurig gladde benen zonder de dagelijkse moeite.

2. Hoe werkt benen laseren precies?

Tijdens een laserbehandeling voor de benen wordt een geconcentreerde laserstraal op de huid gericht, die door het pigment in de haarzakjes wordt geabsorbeerd. Deze absorptie creëert warmte, wat de haarzakjes vernietigt en verdere haargroei voorkomt. Let op: veel beautysalons maken gebruik maken van verouderde apparatuur. In dit geval is het vaak niet mogelijk om behandeld te worden wanneer je donker haar of een donkere huidskleur hebt, moderne apparatuur, zoals de Triple-Laser techniek kan vrijwel elk haartype effectief te behandelen – of je nu licht of donker haar hebt, en ongeacht je huidtype.

3. Is benen laseren pijnlijk?

Wie kent het spreekwoord niet; wie mooi wilt zijn moet pijn lijden. En we zouden je graag willen vertellen dat het laten laseren van je benen geheel gevoelloos is. Echter is dit in de praktijk simpelweg niet waar. De meeste mensen ervaren de behandeling als minimaal ongemakkelijk. Het gevoel wordt vaak omschreven als een lichte prikkeling of het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid klapt. Wel zorgt de nieuwste apparatuur ervoor dat het ongemakkelijke gevoel zoveel mogelijk te voorkomen. Opnieuw een reden om voor een salon te kiezen die gebruik maakt van de nieuwste technologieën. Daarnaast maken vele salons gebruik van verkoelende gels en verdovende crèmes aan. De combinatie van genoeg ervaring, goede technieken en de luiste zalf zorgt ervoor dat je zonder al veel ongemak kunt genieten van een gladde huid.

4. Hoe lang en vaak is het benen laseren nodig?

De duur van een lasersessie voor benen hangt af van het te behandelen gebied, gemiddeld duurt een sessie tussen de 30 minuten en een uur. Voor langdurige resultaten zijn meerdere behandelingen nodig, met jaarlijks onderhoud. Hormoonveranderingen of medicijngebruik kunnen namelijk nieuwe haargroei veroorzaken. Omdat haarfollikels verschillende groeifasen doorlopen, zijn doorgaans zes tot twaalf sessies nodig, afhankelijk van het gebied. De tussenperiode varieert van zes tot acht weken. Na de volledige behandelingsreeks is de haargroei gemiddeld met 75 tot 95 procent verminderd.

5. Wat zijn de voordelen van benen laseren?

Er zijn verschillende voordelen aan het laseren van je benen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Langdurige resultaten: na meerdere behandelingen merk je dat de haargroei op je benen aanzienlijk afneemt. Dit betekent minder tijd en geld besteden aan ontharingsmethoden zoals scheren of harsen.

  • Comfortabele behandeling: dankzij moderne technieken en het gebruik van verkoelende middelen is de behandeling meestal pijnloos en comfortabel.

  • Minder ingegroeide haren: omdat de laser de haarzakjes vernietigt, is de kans op ingegroeide haren aanzienlijk kleiner dan bij scheren of harsen.

  • Geschikt voor alle haartypes: met de juiste laserapparatuur kunnen we effectief elk type beenhaar behandelen, ongeacht kleur of dikte.

 
6. Zijn er nadelen aan benen laseren?

Hoewel benen laseren vele voordelen biedt, zijn er enkele nadelen om rekening mee te houden:

  • Kosten: De kosten van laserontharing kunnen hoger zijn dan traditionele ontharingsmethoden. Echter, wordt het na een aantal behandelingen al snel goedkoper omdat je minder vaak hoeft te ontharen.

  • Meerdere sessies nodig: Om het gewenste resultaat te bereiken, zijn meestal meerdere behandelingen nodig. Dit komt doordat haar in verschillende groeicycli groeit, en elke cyclus moet worden behandeld voor optimale resultaten.

7. Is benen laseren geschikt voor iedereen?

Dit ligt heel erg aan de schoonheidssalon die jij kiest. Benen laseren is geschikt voor de meeste mensen, maar de effectiviteit kan variëren afhankelijk van je huidtype en haarkleur. Lasers werken het beste op donker haar en een lichte huid, maar met de nieuwste lasertechnieken kunnen ook effectief werken op lichte haren en donkere huid

8. Hoe bereid je je voor op een behandeling voor benen laseren?

Voor een succesvolle laserbehandeling zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Vermijd de zon: voor en na een lasersessie is het aangeraden dat je huid niet te veel aan de zon wordt blootgesteld om huidirritatie te voorkomen.

  • Niet harsen of epileren: Vermijd het gebruik van methoden die de haarwortels verwijderen voorafgaand aan je behandeling, zoals harsen of epileren. Dit kan het succes van de laserbehandeling verminderen.

  • Scheer je benen: Scheer je benen de dag voor de behandeling. Dit zorgt ervoor dat de laser direct op de haarzakjes kan richten en voorkomt dat dit vlak voor de sessie nog door de schoonheidspecialiste gedaan moet worden.

 
9. Wat kost het om je benen te laten laseren?

De kosten van benen laseren variëren afhankelijk van de grootte van het gebied dat je wilt behandelen en het aantal benodigde sessies. Bij glamorous bieden we verschillende pakketten aan om ervoor te zorgen dat we aan de behoeften van al onze klanten kunnen voldoen, de meeste prijzen zitten rond de 149 euro. 

10. Is het mogelijk om een gratis intake te plannen?

Ja! Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, bieden wij een gratis intakegesprek aan (klik hier). Tijdens dit gesprek evalueren we je huid en haartype, en bespreken we het aantal benodigde sessies en de geschiktheid van de behandeling. Als extra service krijg je een gratis proefbehandeling, zodat je zelf de effectiviteit en het comfort van onze aanpak kunt ervaren. Vooraf ontvang je ook een informatiepakket waarin je alles leest over de voorbereiding en wat je kunt verwachten tijdens de behandeling.

Ook een behandeling bij Glamorous Beauty Salon Leeuwarden?

Wij staan voor u klaar met een meervoud aan behandelingen. Weet u niet precies welke behandeling het beste bij u past? Vraag het gerust aan een van onze deskundige medewerkers.

Afspraak maken