Wat is het verschil tussen laserapparaten?

30 juli 2024

Als u overweegt om laserontharing te gebruiken, doet u waarschijnlijk al wat onderzoek - heel verstandig!

In de praktijk blijkt namelijk dat er regelmatig mensen zijn die eerder laser-ontharingsbehandelingen hebben geprobeerd maar onvoldoende resultaat hebben bereikt. Soms is er zelfs geen, of slechts tijdelijk resultaat behaald. De reden? Soms is de haargroei te dun, zitten de haarzakjes te diep of is de huid te donker. Mensen vragen zich af: “Welk laserapparaat is nu het meest geschikt voor mijn huid en haar?” – en terecht!

Laten we eens kijken naar de meest populaire ontharingslasers en beoordelen welke technologie het beste is voor het verwijderen van ongewenst haar. Want wat is nou de beste keuze voor laser-ontharen? Is dat IPL, de Diode-laser. Nd:YAG-laser, Alexandrite-laser of de Ruby-laser?

De effectiviteit van laserontharing hangt af van de diepte, kracht en golflengte van de laser. Deze golflengte, gemeten in nanometers (nm), bepaalt hoe goed de laser haren kan verwijderen op verschillende huidtypes. Sommige lasers zijn hierdoor beter geschikt voor specifieke huid- en haartypes dan andere.

  • IPL (Intense Pulsed Light)

IPL, vaak onterecht als laser beschouwd, gebruikt een breed spectrum licht dat door filters gaat om specifieke golflengtes te bereiken. Dit leidt tot energieverlies en minder efficiënte haarverwijdering. Deze techniek was populair in de jaren 90, maar wordt nu minder aanbevolen voor donkere huidtypes vanwege het hogere risico op huidreacties en is over het algemeen minder effectief voor fijne haartypes.

  • Ruby-laser (695 nm)

Hoewel de Ruby-laser een van de eerste ontharingslasers was, wordt deze vandaag de dag zelden gebruikt vanwege de hoge risico's op pigmentverschuiving en de beperkte effectiviteit.

  • Alexandrite-laser (755 nm)

Met een korte golflengte is de Alexandrite-laser bijzonder snel en effectief voor lichtere tot licht getinte huidtypes. Het is een van de snelste ontharingslasers en is zeer effectief bij het verwijderen van dunner en lichter gepigmenteerd haar.

  • Diode-laser (808-810 nm)

De diodelaser biedt redelijk effectieve resultaten voor lichtere huiden en donkere, dikke haren. Echter, kan de behandeling wel pijnlijk zijn en bruikbaarheid op donkerde huiden is beperkt.  De precisie en effectiviteit zijn vaak niet voldoende, en apparaten die gebruik maken van deze laser leggen het dan ook af ten opzichte van merken die gebruik maken van de Nd: Yag-laser of geavanceerdere technieken.

  • Nd: YAG-laser (1064 nm)

De Nd: YAG-laser heeft een langere golflengte dan die Diode en Alexandrite en was tot op heden dan ook het een veilige keuze voor mensen met een donkere huidskleur. Deze laser was erg populair bij klinieken en beautysalons vanwege de beschikbaarheid om dieper gelegen haarzakjes, donkere huiden en intieme zones te ontharen.

 

Onze keuze: de Soprano Titanium

In tegenstelling tot bovengenoemde lasers biedt de Soprano Titanium een combinatie van drie laser golflengtes (Alexandrite, Diode, en Nd), waardoor het de meest veelzijdige en effectieve laser is voor alle huid- en haartypes. Deze geavanceerde technologie maakt gebruik van een uniek in-motion™ leveringssysteem, waardoor de behandelingen niet alleen sneller maar ook minder pijnlijk zijn geworden

De Soprano Titanium onderscheidt zich verder door zijn ICE Plus™ koeltechnologie, die de huid continu koelt tijdens de behandeling, waardoor het comfort aanzienlijk verhoogt en de risico's op bijwerkingen zoals roodheid en zwelling minimaliseert. Dit, gecombineerd met de grote spotgrootte van 4 cm², maakt het mogelijk om grote gebieden zoals de rug en benen in de helft van de tijd te behandelen vergeleken met andere lasers.

De combinatie van drie golflengtes zorgt voor een grondige en gelijkmatige haarreductie over het gehele behandelde gebied. De SHR™ technologie, die geleidelijke warmteopbouw gebruikt, garandeert veiligheid voor alle huidtypes zonder compromis op effectiviteit. De Soprano Titanium is niet alleen een technologisch geavanceerde oplossing voor laserontharing maar ook een veilige, snelle en comfortabele keuze voor langdurige haarverwijdering. 

 

Wat zeggen andere cliënten?

Bij het kiezen van de juiste laserontharingstechnologie is het belangrijk om te kijken naar de ervaring van cliënten die u voor gingen. Daarom hebben wij een aantal klantenervaringen op een rijtje gezet om de behandelingstijd, effectiviteit en gebruiksgemak te vergelijken.


Comfort en pijnbeleving

GentleMax Pro (Alexandrite en YAG-Laser):

Klanten melden pijn tijdens behandelingen, vooral op gevoelige gebieden zoals het gezicht en de hals. De behandeling vereist het herhaaldelijk plaatsen en optillen van de laserkop, wat tijdrovend en oncomfortabel kan zijn. Na een sessie blijft de huid vaak rood en kan er een geur van verbrand haar zijn die pas na een douche verdwijnt.

Soprano Titanium

In tegenstelling tot de GentleMax Pro biedt de Soprano Titanium een continue bewegingstechniek die de huid koelt en de pijn minimaliseert. De innovatieve ICE Plus™ koeltechnologie houdt de huid comfortabel gekoeld tijdens de behandeling, wat resulteert in een veel minder pijnlijke ervaring. Het gebruik van een speciale koelgel en een constant koelsysteem zorgen ervoor dat ongemakken zoals geur en roodheid aanzienlijk worden verminderd, waardoor de klantervaring veel aangenamer is.


Effectiviteit en resultaten

GentleMax Pro (Alexandrite en YAG laser)

Hoewel effectief, gaven sommige gebruikers inconsistentie in haarreductie aan tussen verschillende delen van het lichaam, afhankelijk van welke laser (Alex of Yag) gebruikt wordt.

Soprano Titanium

De drie gecombineerde golflengtes zorgden voor een gelijkmatige haarreductie over het hele lichaam. De behandeling was niet alleen effectiever, maar zorgde voor meer consistent resultaat over verschillende huid- en haartypen. Dit maakt het geschikt voor elke huidkleur, inclusief gebruinde huid.


Snelheid van de Behandeling

GentleMax Pro (Alexandrite en YAG laser)

Behandelingen duren langer vanwege de kleinere spotgrootte en het noodzakelijke herpositioneren van de laserkop op elke nieuwe sectie van de huid.

Soprano Titanium

De grotere spotgrootte en de in-motion technologie stellen de Soprano Titanium in staat om grotere gebieden sneller te behandelen. Dit resulteert in kortere sessietijden en minder tijd in de behandelstoel voor de klant. Dankzij het grotere behandeloppervlak van het Trio MAX-handstuk kunnen sessies bijna gehalveerd worden in duur.

Ook een behandeling bij Glamorous Beauty Salon Leeuwarden?

Wij staan voor u klaar met een meervoud aan behandelingen. Weet u niet precies welke behandeling het beste bij u past? Vraag het gerust aan een van onze deskundige medewerkers.

Afspraak maken